19
Jun

Raspunsul - John Assaraf

raspunsul-john_assarafCum pot sa obtin abunenta nelimitata - se intraba John Assaraf si Murray Smith in cartea "Raspunsul" (titlul original: "The Answer - Grow Any Business, Achieve Financial Freedom, and Live an Extraordinary Life"). Pentru a raspunde, autorii exploreaza creierul uman, mecanismele gandirii si energia universala, clarificand "misterele" aplicarii controversatei Legi a Atractiei.

 

Cartea incepe printr-un pasaj surprinzator, in care John Assaraf povesteste o intamplare cel putin ciudata. Tocmai se mutase intr-o frumoasa casa noua. In timp ce despacheta, a gasit intr-o cutie prafuita... nimic altceva decat o poza veche a exact acelei case, decupata dintr-o revista in urma cu multi ani.

Pasamite >:-O era o poza lipita intr-un panou al dorintelor, pe care il construise pentru a-si clarifica visele, intr-o vreme cand isi imagina cum va fi viata lui ideala.

Cum a fost posibil ca din toate casele din lume sa o cumpere tocmai pe aceea? Mai ales ca uitase complet de poza si de panoul dorintelor din pod?

Uimit, John Asaraf s-a gandit sa afle care e explicatia acestei intamplari. Rezultatul a fost aceasta carte, care este o explicatie a relatiei dintre mecanismele gandirii si fizica cuantica, precum si puternicele legi care guverneaza energiile universale.

 

Atat John Assaraf cat si Murray Smith sunt oameni de afaceri de succes, care traiesc conform teoriei pe care o predau in aceasta carte. Ei merg mai departe de teoria Legii Atractiei, studiind "stiinta succesului". Cartea contine ustensile practice necesare pentru atingerea efectiva a scopurilor in viata, chiar si a celor mai putin probabile.

 

raspunsulDupa cum explica autorii, mintea subconstienta niciodata nu "doarme" si este concentrata pe "aici si acum", sau mai bine zis nu percepe decat timpul prezent. Subconstientul considera reale toate gandurile, indiferent daca sunt experimentate in realitate sau sunt doar produsul imaginatiei. Ca rezultat, daca ii spui si ii arati subconstientului tau ca esti plin de succes si ca visele tale vor deveni realitate, el va crede.

De ce este asta important? Pentru ca - spun autorii - subconstientul are puterea de a face lucrurile sa se intample in maniera in care este programat! Pentru ca el stie sa actioneze la nivelul cel mai subtil (pe-acolo pe unde se straduieste fizica cuantica sa afle cate ceva), unde materia si energia sunt interschimbabile. Gandurile noastre sunt forme de energie si au puterea sa influenteze energiile universale - si in final si materia...

 

Pentru mine, puterea cartii sta in metodele de aplicare a Legii Atractiei in combinatie cu explicatiile stiintifice. Pentru multi, ideea ca ne putem crea propria realitate si ca universul ne da ceea ce cerem, este pura fantezie. Dar explicatiile din carte fac mai credibila aceasta ipoteza, trecand mai departe de aerul fantezist din filmul "Secretul", aducand argumente logice si stiintifice - desi nu chiar ca intr-un tratat stiintific.

 

Sa incerc, de ce nu? Ce am de pierdut? Nimic, decat sa am dreptate ca asta e o fantezie, mai bine sa am dreptate ca e o fantezie incredibil de realizabila...

 

|:-)